2008.11.23. 15:47| Szerző: Levy

Egy falat gyermekkor. Ma nem kell mennem iskolába, mert a doktor bácsi azt mondta, hogy otthon kell feküdnöm. Innom kell sok teát, egyek narancsot és aludjak sokat.

A kedvenc rajzfilmem megy a cartoon network-ön, Dexter laboratóriuma. "No, Dee-Dee don't touch that button!" - Dexter szokás szerint megszívta. 2 perc és kezdődik a Scooby-Doo. Na, azt nem. Rühellem. Egy kretén kutya beszari barátjával és okoskodó társaival szellemnek öltözött piti bűnőzöket kerget a Mystery Machine nevezetű hippi VW mikrobusszal. Szánalmas. Inkább kapcsolok tovább. A TOP Tv-n Szulák Andrea telefonos játékot játszik, de a helyes válaszról lemaradtam, így már csak azt tudom, hogy a nyeremény egy British Knights zoknicsomag, meg valami kapucnis pulóver. Gratulálunk! Philip veszi át a képernyőn az űrgammák egykori gonosz királynőjének(?) helyét, a kívánságműsor következik. Valmi tré számot kérnek, így továbbkapcsolok. Parlamenti közvetítés! Aztabetyármindenit! Na, ezt inkább majd már csak akkor, ha semmmi jó nincs. Kapcs tovább. Az eurosporton korcsolya megy, ezt elnézem egy darabig, de hamar megunom és már a második liter citromos teán vagyok túl, így kis időre eltűnök a tévé elől, hogy helyet csináljak az újabb adag forró italnak.

Jól esik bebújni a takaró alá, kicsit fáztam, valószínűleg lázas vagyok - a homlokomon prizmázó izzadságcseppek is erről tanúskodnak. Nem baj, mindjárt jobban leszek, lassan negyed órája vettem be egy Maripent meg egy Paxirasolt is.

Kapcsolok tovább. A Bitte Lächeln megy az RTL2-n, jó kis házi videók. Ezt most végignézem, bár kezd elnyomni az álmosság. Anya bejön közben az újabb adag teával és elviszi a torkomról a textilzsebkendő-kötést, hogy újra bevizezze. Furcsa, a torkom szabad levegőhöz jut, mintha a fejem is könnyebb lenne, bár a hallásom tompa továbbra is és azért az arcomban az orrdugulás okozta feszülő érzés is megvan még. Visszakaptam a torok-kötésemet, visszadőlök az ágyba. Szokás szerint lepedő már alig van alattam, és a nyakam is egy kicsit elgémberedett a folyamtos tévénézéstől. Werbung. Kihasználom az alkalmat és visszarendezem az ágyneműmet a helyére. A paplan a huzatban már amúgy is kersztbefordult, nem is értem hogyan bírtam vele egyáltalán betakarózni. "Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker". Azt hiszem itt az ideje valami magyar hangot is hallani, így átkapcsolok az mtv1-re. Itt valami nemzetiségi műsor megy, de hamarosan következik a híradó, addigra már Apa is hazaér. Besötétedett, odakinn nagy pelyhekben szállingózik a hó. Nem marad meg, annyira hideg még nincs. Leoltom magam mellett a fényesre sidolozott réz vasutaslámpát,  tekintetem az orromtól centikre lévő kanapé háttámlájának monoton mintjába fúrom.

Csengetnek. A hang nem a megszokott, halk pittyegést hallok közvetlenül a fülem mellett, emellé erős fény párosul. Önkéntelenül belekapaszkodok a mellettem lévő világító fém-műanyag szerkezetbe, ahol lassan körvonalazódni látszik egy felirat: "1 új üzenet".

A hó most is esik, a Viva tv-n Christina Aguilera énekel (vagyis inkább szerteszét hajlít egy hangot), a teának szánt víz a mikróban áll már háromnegyed órája, a torkomról lebomlik a Levi's fejkendő, még éppen el tudom kapni, mielőtt a földre esik. Csont száraz. Ideje újra bevizezni és visszafeküdni az ágyba.

 |   | Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://levy.blog.hu/api/trackback/id/tr68784339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása